Kategorie Standart

MOTOR: vnější silueta motoru musí být zachována. To znamená kartery ,válec a hlava válce, víko spojky a víko zapalování musí mít originální tvary a rozměry. Hlava musí být originální, není povolena replika. Umístění a úhel svíčky v hlavě musí být dle originálu, včetně umístění funkčního dekompresoru. Lanko a ovládací páčka na řídítkách není vyžadováno.

VNITŘNÍ ÚPRAVA MOTORU: obsah max. 50ccm, vrtání válce  max. do průměru 40mm v rámci výbrusů . Válec originál S11 nebo S22. Vložka válce musí být z litiny. Kanály ve válci musí mít originální rozměr a tvar, počet 2 přepouštěcí, 1 výfukový a 1 sací. Kliková hřídel musí být originální se zdvihem 44mm a průměrem klik. čepů 15mm. Tvar klik. hřídele musí být původní. Ložiska na klik. hřídeli 6202. Ojnice původní, možná replika, neupravovaná, pístní čep průměr 10mm. Píst originální tvar, minimálně 2 kroužky o síle 2mm.

KARBURÁTOR: originál S11 nebo S22 včetně původních vložek do válce. Podložka mezi karburátor a válec z libovolného materiálu o síle max. 10mm. Difuzor karburátoru max. průměr 15mm.

ZAPALOVÁNÍ: originál magneto PAL, hliníkové s původní vačkou, replika vyrobená dle originálu je povolena. Repliky původních cívek a kontaktů jsou povoleny, kontakty musí být na původním místě. Vnější indukční cívka je povolena, nutný orig .kryt zapalování. Kondenzátor pouze jeden, na původním místě.

SPOJKA: musí mít původní rozměr a počet kolíků tj. 4. Zajištění spojky je při zachování rozměrů kolíků libovolné.

PŘEVODOVKA: orig. převodové poměry, 2 rychlosti. Řazení ovládané z řídítek, s neutrálem uprostřed. Řetězové kolečko sekundárního převodu max. 13 zubů, rozeta originální tj. 35 zubů. Je možné použít repliku rozety se stejným počtem zubů. Primární převod musí být originální, sekundární převod musí mít konstantní převodový poměr. Variátor či planetová převodovka není povolená.

VÝFUK: koleno a tlumič výfuku originální, včetně délky. Vnitřek tlumiče výfuku originál, bez úprav. Koleno výfuku vnitřní průměr 26 mm. Záměna výfuků S11- S22 je povolena.

CHLAZENÍ: pouze vzduchem, originál vzhled, bez jakýchkoliv doplňků.

BRZDY: pouze originál S11 a S22 s původním ovládáním. Repliky a ocelový brzd. štít je povolen. V rámci bezpečnosti může být použita zesílená aretace brzdy.

PODVOZEK: vidlice, rám, řídítka a blatníky zcela originál, nosič na zad. blatníku není nutný. Záměna nádrží S11 a S22 je povolena, umístění na původním místě. Výztuhy rámu nejsou povoleny.

RÁFKY A PNEU: ráfek musí být originální , hliníkové orig .ráfky jsou povoleny. Pneu originálních rozměrů tj.2“x19 a 2,25“x19. Pneu motokrosového typu tzv. “drapáky“ nejsou povolené.

 

TECHNICKÁ KONTROLA: Po skončení finálové jízdy prvních 5 jezdců kategorie STANDART odstaví své stroje do pořadatelem určeného prostoru, kde se povinně podrobí technické prohlídce. TP bude prováděna tech. komisaři ve složení zástupců klubů Kotovice, Stod a Chotěšov. Demontáž a zpětnou montáž kontrolovaných dílů bude provádět jezdec, popř. jeho mechanik Při kontrole se bude demontovat koleno výfuku z válce, hlava válce a víko zapalování. V případě zjištění nepovolené úpravy, nebo odmítnutí kontroly bude jezdec z daného závodu diskvalifikován a na jeho místo postoupí další jezdec v pořadí. Pokud jezdec kontrolou splní podmínky, nemusí na dalších závodech provádět demontáž znova. Obdrží upravený šroub do rámu a silentbloku hlavy motoru a po dotažení dojde k zapečetění šroubu. Tím je zajištěna nerozebíratelnost motoru, bez porušení pečetě nelze motor vyjmout z rámu, ani demontovat samotnou hlavu. Pečetě jsou nakoupeny v sérii s číselnou řadou od výrobce a dokladem o rozsahu číselné řady. Tím je zajištěna nepopiratelnost a nenahraditelnost pečetě. O vydání se zapíše záznam a na příštích závodech jezdec pouze ukáže neporušenou pečeť a komisaři zkontrolují její číslo. Pokud závodník např. kvůli poruše a opravě motoru pečeť znehodnotí, podrobí se v případě umístění opětovné kontrole a opět si může motor nechat zapečetit.

 

Platné pro kategorie standart a speciál

POVINNÁ VÝBAVA JEZDCE: motocyklová ochranná přilba, ochrana zraku, pevná obuv, dlouhé kalhoty, tričko s dlouhým rukávem. Vše platí nejen při závodě, ale i během tréninku a v zaváděcím kole! Během závodu musí mít jezdec na sobě přidělené start. číslo.

PREZENTACE A PŘEJÍMKA: každému jezdci bude při přejímce převzat pouze jeden stroj, na kterém absolvuje celý závod. Start jednoho jezdce v obou kategoriích je povolen. Při prezentaci jezdec podepíše přihlášku, včetně prohlášení, že byl seznámen s tratí. Jinak mu nebude umožněna účast na závodu. Každý jezdec startuje na vlastní riziko a nebezpečí. Současně se vzdává všech nároků na uplatnění škody vůči pořadatelům při jakékoliv újmě.

PROTESTY: protest může podat pouze jezdec, který byl k závodu zaregistrován. Protest musí být podán písemně do rukou ředitele závodu i v průběhu závodu, nejpozději však 10 minut po dojetí posledního jezdce finálové jízdy. Jezdec, který protest podává složí 500,- Kč řediteli závodu s tím, že písemně uvede proti kterému jezdci protest směřuje a co daný jezdec konkrétně porušil (motor, převody, rám, výměna stroje, nesportovní chování atd.) V případě oprávněného protestu se kauce vrací jezdci, v opačném případě propadá ve prospěch kontrolovaného.

Kategorie speciál

MOTOR: vnější silueta motoru musí být zachována. Kartery, válec a víka musí být použity původní. Na válci, hlavě a převodové skříni může být materiál přidán nebo odebrán pouze svařením nebo strojním opracováním. Materiál přidávaný na hlavu a válec nesmí přesahovat jejich původní obrysy. Musí být zachováno původní umístění svorníků válce tj. 44x38 mm. Poloha svíčky v hlavě je libovolná. Vnitřní pohyblivé díly motoru, převodovky a spojky mohou být upraveny nebo vyměněny. Převodové poměry, počet převodových stupňů a řetězová kola jsou libovolná. Karburátor vč. příruby je libovolný. Zapalování je libovolné. Výfukové potrubí -rozměry a vnější průměr může být změněn, úpravy uvnitř výfuku jsou libovolné. Moped musí být opatřen dvěma funkčními šlapadly na původním místě uchycení.  Šlapadla musí umožňovat spuštění motoru i pohánění stroje.

 

 

PODVOZEK: podvozek musí vycházet z původního rámu S11 nebo S22. Úpravy rámu a jeho vyztužení jsou povolené. Ráfky a pneu libovolné, brzdy bubnové libovolného tvaru a rozměru. Kotoučové brzdy jsou zakázané. Blatníky nejsou povinné, sedlo libovolné. Kryt řetězu není povinný.

Návštěvy

Právě přítomno: 2 hosté a žádný člen